Menuet

'Café Derby' opent Filmfestival Oostende

24 april 2015

Op vrijdag 11 september opent de negende editie van het Filmfestival van Oostende feestelijk met Café Derby. De bioscooprelease door KFD volgt enkele dagen later, op 16 september.

Het filmfestival van Oostende volgt al een lange tijd de carrière van cineaste Lenny Van Wesemael. Zo was Lenny in 2013 één van de jonge talenten en bracht festivaldirecteur Peter Craeymeersch, Lenny in contact met actrice Monic Hendrickx (die de rol vertokt van Renée): “De keuze was voor de hand liggend”, aldus Craeymeersch, “Het festival is uitermate gecharmeerd door Lenny’s film, het is een warm en ontroerend verhaal. Gelet op de eerdere steun en sympathie voor Lenny Van Wesemaels werk, is het een logische keuze en de perfecte opener voor ons festival”.

De openingsfilm zet eens te meer de intentie van Filmfestival Oostende in de verf om talent van eigen bodem te steunen. Op zaterdag 19 september 2015 eindigt het filmfestival naar jaarlijkse traditie met de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse filmprijzen. In 2014 zakten 32.500 filmliefhebbers af naar Oostende en waren ondere andere Pierce Brosnan en Adrian Brody dé speciale gasten van het festival. Filmfestival Oostende


Terug naar het overzicht